top of page

Honing massage

 

Honing massage is een eeuwenoude behandeling uit Azië en Oost-Europa. Het wordt ook wel de Tibetaanse, Oekraïense of Russische honing massage genoemd. Deze massage is een van de beste ondersteuningen bij cellulite.

 

Bij cellulite onderscheid men vier stadia. In stadium 0 is de huid glad, zelfs als men de huid tussen duim en wijsvinger knijpt. In stadium 1 ziet de huid er bij het samenknijpen uit als een sinaasappelschil. In stadium 2 is het “matrasfenomeen” zichtbaar tijdens het staan. Dit stadium komt vooral voor bij dikkere vrouwen en bij vrouwen boven de 35 jaar. In stadium 3 is het “matrasfenomeen” zowel bij het staan als bij het liggen zichtbaar. Dit is een algemeen verschijnsel bij vrouwen tijdens en na de overgang en bij vetzucht. Lichaamsbehandelingen kunnen bij stadium 1 en 2 een zichtbaar resultaat opleveren en bij stadium 3 een goede ondersteuning bieden.

 

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, is een normaal verschijnsel dat bij 90% van de vrouwen voorkomt. Het gaat hierbij om een verstoring in het onderhuidse bindweefsel door een opstapeling van vet en vocht. Die verstoring wordt beïnvloed door erfelijkheid, hormonen, stress, leeftijd, lichamelijke beweging, voeding en milieu. Cellulite kan verbeterd worden door meer lichaamsbeweging, goede voeding, een ontzuringsdieet of een speciaal uitgebalanceerd dieet, voedingssupplementen, ontspanning, massages, pakkingen, baden, en het borstelen van de huid. De honingmassage is een van de beste ondersteuningen bij cellulite. De ervaring leert dat de behandeling helpt bij het reinigen van het lichaam, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Door het optrekken van de huid wordt er tevens een bindweefselmassage gegeven.

 

De honing massage is niet alleen geschikt als anti-cellulite. Het kan ook ingezet worden bij andere kwalen of ter ontspanning. Een honing massage met toegevoegde essentiële olie maakt de huid fluweel zacht. De essentiële olie heeft een ontspannende, activerende en afvoerende werking. Zo kan de honing massage worden toegepast voor ontspanning, vermoeidheid, slapeloosheid, verkoudheid, spierpijn en voor droge huid.

 

 

45 minuten: € 43,50                                   60 minuten: € 58,-

bottom of page