top of page

12 redenen om u te laten masseren

Verbetert het immuunsysteem:
Massage stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen welke ziektekiemen doden en afweerstoffen maken tegen ziekteverwekkers.

Verbetert de doorbloeding:
Door het stimuleren van spieren komt de bloedsdoorstroming weer goed op gang. Dit zorgt ervoor dat voedingsstoffen en zuurstoffen beter aangevoerd worden en afvalstoffen beter afgevoerd worden waardoor het de stofwisseling verbeterd. Daarnaast wordt de bloeddruk verlaagd.

Werkt pijnstillend:
Massage is effectief tegen spierklachten en aanverwante pijnen zoals hoofdpijn. De verbeterde doorbloeding zorgt ervoor dat spieren beter functioneren en het gevoel van loomheid verminderd.

Werkt slaap bevorderend:
Massage stimuleert de aanmaak van deltagolven in het brein, welke verbonden zijn aan een diepe slaap.

Massage beïnvloedt je gemoedstoestand:
Door massage worden de stoffen serotonine en dopamine aangemaakt, welke bekend staan als gelukshormonen. Deze zorgen ervoor dat u opvrolijkt. Een zeer goede werking wanneer u niet lekker in uw vel zit. Daarnaast zorgen deze ervoor dat angst, spanning en stress verminderd wordt.

 

Massage verhoogt je bewustzijn:
Door massage wordt men meer bewust van het lichaam en gevoelens. Emotionele blokkades komen los en de stroom van levensenergie wordt verbeterd. Daarnaast helpt het ook om minder “in uw hoofd te zitten” en meer “in uw lichaam”. Dit creëert een betere balans tussen lichaam en geest.

Verbeterde ademhaling:
Massage brengt het lichaam in rust en zorgt ervoor dat de ademhaling dieper wordt, waardoor er meer verse zuurstof naar de longen gaat.

Bevordert sportprestaties:
Massage zorgt ervoor dat de spieren soepel worden. Dit geeft meer energie bij het sporten. Daarnaast zijn losse spieren flexibeler, krachtiger en conditioneler dan vastzittende spieren.

Ontspanning:
Massage is ontspannend voor lichaam en geest en werkt erg goed wanneer er veel spanning op de spieren staat door bijvoorbeeld drukte en stress.

Aanraking:
Warm en veilig aangeraakt worden is een van de basisbehoeften van de mens.

Moment voor jezelf:
Ook zonder klachten is een massage erg prettig. Het geeft een moment van ontspanning. Een moment dat alle drukte en stress om ons heen even helemaal vergeten wordt.

Preventie:
Alle bovenstaande opties werken erg goed op preventieve basis. Iemand die zich geregeld laat masseren zit beter in zijn vel en zal op latere leeftijd minder klachten krijgen. Voorkom spierspanningen en stress en zorg voor een goede balans tussen lichaam en geest en u zal merken dat het de dagelijkse levensactiviteiten, zoals werken, slapen, sporten, ontspannen en de omgang met anderen positief bevordert.

bottom of page