top of page

 

 

 

 

De behandeling

 

Voeding

 

Foto's

 

Resultaten

 

 

 

 

Voeding

 

Zodra men gaat diëten worden er bepaalde dingen verboden. Er zijn dingen die juist wel gegeten moeten worden en dingen die niet gegeten mogen worden. Wanneer iemand iets verboden wordt is er altijd een psychische drang om datgene juist wel te willen eten. Een dieet is niet het hele leven vol te houden, want er missen bepaalde belangrijke voedingsstoffen. Dit zorgt voor zowel een kwalitatief als een kwanitatief voedseltekort. Daarnaast is het grote nadeel van diëten het jojo-effect. Dit komt doordat er brandstoffen uit de bestaande vetcellen gehaald wordt, waardoor deze krimpen. Ze worden niet verbrand en zijn dus nog steeds aanwezig, wat erin resulteert dat zodra men weer terugvalt in het oude voedingspatroon, deze weer kunnen groeien. Om deze redenen gaan we op een andere manier aan de voeding werken en wel door het bewust laten worden van het voedingspatroon. Zodra men bewust is van wat er gegeten wordt, zal het lichaam zich hierop aanpassen en is dit ook het hele leven vol te houden.

 

Bewustwording van het voedingspatroon bestaat uit een aantal stappen:

 

  • Als eerste dient er genoteerd te worden wat er allemaal gegeten wordt. Dat wil dus zeggen dat er elke dag netjes genoteerd wordt wat er gegeten wordt inclusief het tijdstip dat het gegeten wordt. Op die manier kunnen we controleren of alles goed gaat en of er misschien wijzigingen aangebracht dienen te worden.

 

  • De tweede stap is het veranderen van de voeding. Hierbij gaan we zorgen dat er niet 3 keer per dag gegeten wordt, maar 6 keer per dag kleinere porties. We zullen aan de hand van een voorbeeld uitleggen waarom we dat doen. Hierbij nemen we gemakshalve enkele makkelijke tijdstippen. Stel dat er om 08.00 uur ontbeten wordt, om 14.00 uur geluncht en om 20.00 uur gedinerd. Dat wil dus zeggen dat er in een tijdsbestek van 12 uur 3 keer gegeten wordt, terwijl er in de 12 uur die daarna volgen helemaal niks gegeten wordt. Het lichaam reageert hierop door eten om te zetten tot vetten en deze op te slaan als reserves. Dit gaan we voorkomen door 6 keer per dag te eten. Op deze manier krijgt het lichaam met regelmaat kleine beetjes eten binnen, zullen de organen continu blijven bewegen en hoeft het lichaam niks op te slaan als reserve. Dit betekent dat er ook ’s avonds nog gegeten dient te worden, terwijl we iedereen altijd horen zeggen dat er na 20.00 uur niks meer gegeten mag worden omdat het dan niet verbrand wordt. Dit is niet geheel waar, tijdens het slaapproces wordt er niks verbrand, maar wel verteerd. Tijdens de slaap zijn alle organen namelijk in rustpositie m.u.v. het darmsysteem. Indien er ’s avonds nog een vette hap gegeten wordt zal deze ’s nachts niet verbrand worden, maar indien er iets kleins gegeten wordt zal dit ervoor zorgen dat de darmen in beweging blijven en het wel verteren.

 

  • De derde stap is ervoor te zorgen dat er voldoende vocht binnenkomt. 2 liter water per dag is vereist voor het goed afvoeren van de afvalstoffen. Dit mag ook thee zijn en dan het liefste groene thee, want deze stimuleert de vetafbraak.

bottom of page