top of page

Hamam massage

 

De Hamam is een oosters badhuis waar men gewassen wordt en waar massages en behandelingen gedaan worden. Volgens de Turkse traditie is de Hamam een tempel voor lichaam en ziel. Naast het wassen zullen de ziel en geest ook een reiniging ervaren.

 

Bij ons is er in de Hamam plaats om met 2 personen tegelijk een behandeling te ondergaan. Iedereen moet zich goed en op zijn gemak voelen. Daarom kan men gewoon met zwembroek of bikini (geen badpak) aan de behandeling ondergaan. Mocht u deze onverhoopt vergeten zijn mee te nemen, dan zijn er bij ons wegwerpstrings verkrijgbaar. De Hamamruimte wordt opgestookt tot ca. 40 graden en er wordt veel met warm water gespeeld waardoor er een hoge luchtvochtigheid ontstaat.

 

U gaat op de Hamamsteen (göbetasi) liggen en er wordt een lendedoek (pestamal, een geweven baddoek van katoen) op uw middel gelegd. U kunt kiezen uit kese (peeling) met aansluitend een zeepschuimmassage of enkel een zeepschuimmassage (voor mensen die niet van peeling houden of een overgevoelige huid hebben).

 

Het lichaam wordt met warm water overgoten. Daarna wordt u met een speciale scrubhandschoen (kese handschoen) gescrubd en worden alle dode huidcellen verwijderd. Vervolgens word u weer met warm water overgoten om de dode huidcellen te verwijderen. Daarna wordt er met een speciale zeepzak schuim gemaakt en wordt u onder een schuimdeken gelegd. Vervolgens wordt u ingezeept met een lif (hele zachte washand) en als laatste wordt er met zeep gemasseerd.

 

Een genot voor lichaam en geest!

 

 

60 minuten: € 75,-

Daarnaast is het mogelijk om de hamam behandeling uit te breiden met een groene kleipakking (Pasha behandeling) of een 3 kleuren kleipakking, bestaande uit groene, witte en gele klei (Sultan behandeling). Groene klei detoxeert (ontgift) de huid, witte klei verzacht de huid en gele klei reinigt de huid. De klei wordt aangebracht en blijft 20 minuten inwerken om vervolgens eraf gedouchet te worden. Hierna wordt het lichaam na gemasseerd met olie om te zorgen dat de huid niet uitdroogt.

Pasha behandeling (120 minuten): € 145,-

Sultan behandeling (120 minuten): € 155,-

bottom of page