top of page

Oorkaarsen massage therapie

 

Dit moet u eens geprobeerd hebben! Als een knisperend haardvuur worden de acupunctuurpunten in uw oren behandeld. Mensen die veelvuldig last hebben van verkoudheid, voorhoofdsholte-ontsteking en oorklachten zijn gebaat bij deze ontspannende vorm van massage aan het hoofd.

 

Deze oeroude therapie, afkomsitg van de Hopi indianen, verlicht oorpijn, hoofdpijn, sinusitis, nervositeit, oordrukproblemen en slaapstoornissen. Oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in oren, neus en bijholten. Tevens reguleren ze de druk in het oor en de bijholten.

 

Tijdens het verbranden van de Hopi Oorkaarsen zijn verschillende fasen in de werking te onderscheiden. Dankzij het “schoorsteeneffect” ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies als het ware licht gemasseerd hetgeen een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. Cliënten spreken van een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in de hoofd-oor regio.

 

Bij de verdere verbranding, speciaal na het “omklappen” van het verbrande gedeelte, ontstaat een licht pulserende overdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte die wordt overgedragen in het oor en deze stimuleert. Deze aangename warmte verhoogt de perifere doorbloeding, activeert het immuun-specifiek afweersysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten.

 

De damp van de verbrande kruiden diffundeert door het trommelvlies en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti. Daarna via de buis van Eustachius de mond-, keel-, neus- en bijholten

 

Naast het feit dat Hopi Oorkaarsen een heerlijk verfrissend gevoel geven, zijn er ook nog een aantal speciale indicaties. Dit zijn onder andere frequente ontstekingen in, of irritaties van keel-, neus-, voorhoofd- en bijholten en oordruk

 

Een holle kaars wordt in het oor geplaatst en aangestoken, waardoor er warmte in de gehoorgang komt. Die warmte activeert de bloedsomloop in het oor en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. De bijenwas waarin de kaars gedrenkt is, werkt daarbij verzachtend op het gehele oorgebied. Bovendien activeert het gebruik van oorkaarsen de vele acupunctuurpunten die in de gehoorgang liggen en normaal onbereikbaar zijn. Om een evenwichtig resultaat te krijgen worden altijd beide oren behandeld. Tijdens de behandeling voelt u meteen de aangenaam ontspannende werking van de vrijkomende warmte. Het zacht knisperende geluid (alsof u bij een openhaard zit) geeft u bovendien een zeer rustgevend gevoel.

 

 

45 minuten: € 50,00

bottom of page